آموزش سرچ کنسول گام به گام

آموزش سرچ کنسول به صورت رایگان+ تمامی نکات

برای پیدا کردن کلمات کلیدی ضعیف در سرچ کنسول گوگل، سربرگ Search Results را باز نموده و average CTR و position data را بررسی کنید. به جای این که هر بخش سرچ کنسول گوگل را آموزش دهیم و با جزئیات کم اهمیت، شما را خسته کنیم، قصد داریم در ادامه، چند روش کاربردی برای ارتقای سئو با این ابزار را آموزش دهیم. Sitemap یا نقشه سایت، به گوگل کمک می‌کند محتوای مفید درون وب‌سایتتان را پیدا کند. توصیه ما این است که حتما نقشه سایت را از طریق سرچ کنسول به گوگل اضافه کنید. Core Web Vitals به شما کمک می‌کند تا بفهمید کاربران هنگام بازدید از سایت شما چه احساسی دارند و چه مشکلاتی را تجربه می‌کنند.

همچنین می‌ توانید با معرفی نقشه سایت و بررسی لینک ‌های داخلی و خارجی، ساختار سایت را بهبود دهید. با این خدمات، می‌ توانید عملکرد سایت خود را ارتقا دهید و به اهداف کسب‌ و کار آنلاین خود نزدیک ‌تر شوید. آموزش سرچ کنسول گوگل یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای هر فرد یا کسب‌وکاری است که قصد دارد رتبه سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بهبود دهد. گوگل سرچ کنسول، ابزاری قدرتمند و رایگان است که توسط گوگل عرضه شده و به شما امکان می‌دهد تا وب‌سایت خود را بهتر درک و مدیریت کنید. در این مقاله، قصد داریم شما را با آخرین نسخه سرچ کنسول آشنا کنیم و به شما آموزش دهیم که چگونه از این ابزار برای بهبود سئوی سایت خود استفاده کنید.

با استفاده از این ابزار می‌توانیم صفحات سایت، لینک‌های جدید و لینک‌های شکسته را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنیم. به وسیله این ابزار می‌توانید بفهمید که کدام بخش سایت شما، نیاز به پیشرفت دارد. این مسئله، ممکن است تکنیکی باشد، مثلاً ابزار گوگل به شما بگوید لازم است خطاهایی خاص را برطرف کنید. همچنین از طریق افزایش یا کاهش رنک به شما کمک می‌کند بفهمید کدام کلمات کلیدی، مخاطب بیشتری را جذب می‌کنند. علاوه بر دیدن همچین اطلاعاتی، سرچ کنسول گوگل، خطاهایی که پیدا می‌کند را از طریق ایمیل اطلاع‌رسانی می‌کند.

البته اگر حتی قصد سئو سایتتان را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم این ابزار را برای سایتتان فعال کنید. بخش اصلی و مهم گوگل سرچ کنسول، آمار و ارقامی است که این ابزار در مورد سایت‌تان می‌دهد. امروزه تعداد کاربرانی که با تلفن همراه وارد گوگل می‌شوند در سراسر دنیا افزایش یافته است. به همین دلیل این مسئله که صفحات وب سایت شما در اندازه نسخه موبایل نیز به خوبی برای کاربران نمایش داده شود، از مهم ترین عامل‌ها در سئو می‌باشد. در بخش Mobile Usability شما می توانید صفحاتی از وب سایت که در نسخه‌ی موبایل به درستی نشان داده‌ نمی‌شوند را ببیند و برای بر طرف کردن خطاهای آن اقدام کنید.

ابزار سرچ کنسول به کاربر اطلاعاتی مانند گزارش عملکرد سایت در موتور جستجوی گوگل، خطاهایی که در گوگل اتفاق می‌افتد، گزارش کامل ورودی‌های وب‌سایت از گوگل و اطلاعاتی ازاین ‌قبیل را ارائه می‌نماید. پیش از ورود به بحث آموزش گوگل سرچ کنسول ، ابتدا نگاهی به کاربرد این ابزار در مدیریت و بهبود عملکرد وب سایت می اندازیم. به طور کلی گوگل سرچ کنسول، یک ابزار رایگان است که صاحبان وب سایت ها و وبلاگ های اینترنتی می توانند با استفاده از آن، روی ترافیک واقعی صفحه خود نظارت داشته باشند. این نظارت شامل بخش هایی از قبیل تعداد پیوند های ارجاع داده شده، عملکرد وب سایت در رتبه بندی سرچ گوگل، پر بازدید ترین صفحات، خطا های فنی سئو و مواردی از این دست می باشد. اطلاع از این داده ها به صاحبان صفحات وب کمک می کند تا در صورت نیاز، اقدامات لازم را جهت بهبود محتوا و میزان بازدهی صفحه خود انجام دهند.

اگر این صفحه‌ها ایندکس شده بودند، آن‌ها را noindex کنید تا در نتایج گوگل نمایش داده نشوند. بعد از این که سایت شما تایید شد، می‌توانید وارد سرچ کنسول سایتتان شوید و اطلاعات سایت را داخل آن ببینید. البته دقت کنید که در ابتدا هیچ اطلاعاتی داخل سرچ کنسول سایتتان نمایش داده نمی‌شود. بعد از گذشت چند روز از ثبت سایتتان، می‌توانید اطلاعات و آمارهای سایت را داخل سرچ کنسول مشاهده کنید. در ادامه باید مراحل تایید سایتتان را انجام دهید تا گوگل متوجه شود که این سایت واقعاً متعلق به شماست.

همچنین این امکان رادارید تا تمامی خطاها و مشکلات احتمالی را بررسی و سعی در رفع آن داشته باشید. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان مدیریت سایت و سئو است که توسط گوگل ارائه‌شده است. درگذشته نام این ابزار گوگل وبمستر تولز (google webmaster tools) بوده که امروزه به سرچ کنسول تغییر کرده است. در‌‌‌‌‌‌‌‌ این مقاله ابتدا به تعریف و سپس نحوه کار با گوگل سرچ کنسول را آموزش می‌دهیم. قبلا در مقاله سرچ کنسول چیست درباره این ابزار گوگل مفصل توضیح داده‌ایم. از طریق این بخش می‌توانید صفحه‌های سایتتان را بررسی کنید و اگر صفحه‌ای از سایت شما در گوگل ایندکس نشده بود، آن را به‌صورت دستی به گوگل معرفی کنید.

با توجه به اینکه لینک سازی نقش مهمی در موفقیت یک وب سایت داردلازم است که به شکل موثری از این بخش استفاده نمایید. بخش URL inspection گوگل سرچ کنسول یکی از اصلی ترین بخش های آن به شمار می رود. چرا که از طریق این بخش سرچ کنسول گوگل می توان خطاها و مشکلات موجود در صفحات وب سایت را مشاهده و حل نمود. در نظر داشته باشید که بررسی تمامی موارد عنوان شده گوگل وبسمتر تولز و مدیریت آنها در نهایت منجر به عملکرد بهتر وب سایت شما در نتایج جستجو گوگل خواهد شد. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد میکنیم راهنمای  گوگل سرچ کنسول چیست را مطالعه کنید.

علاوه بر آموزش گوگل سرچ کنسول، تحلیل و چک کردن دوره ای سرچ کنسول اهمیت بیشتری دارد. سایت مپ در واقع یک فایل XML است که به موتورهای جستجو مانند گوگل، اطلاعاتی در مورد صفحات وب‌سایت شما می‌دهد. این فایل، یک نقشه راه برای خزنده‌های گوگل محسوب می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند تا صفحات مختلف سایت شما را به‌طور مؤثرتر پیدا و ایندکس کنند. ابزارهای مختلفی برای بهینه‌سازی وب‌سایت و بهبود عملکرد آن وجود دارند. یکی از این ابزارهای رایگان، گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)  به‌حساب می‌آید که گوگل آن را برای مدیریت عملکرد وب‌سایت و سئو ارائه کرده است.

با این ایمیل‌ها سریعاً متوجه مشکل سایت می‌شوید و می‌توانید نسبت به رفع آن اقدام کنید. به همین دلیل است که همه ادمین‌های سایت، به آموزش سرچ کنسول گوگل نیاز دارند. در آموزش سرچ کنسول به بررسی بخش‌های مختلف این ابزار پرداختیم و با اهمیت هر یک از آن‌ها در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو آشنا شدیم. از طریق سرچ کنسول، می‌توانید اطلاعات ارزشمندی درباره نحوه دیده‌شدن سایتتان در نتایج جستجو، مشکلات فنی سایت، بک لینک‌ها و نحوه تعامل کاربران با سایتتان به دست بیاورید. با استفاده از آموزش کامل گوگل سرچ کنسول که در این مقاله ارائه شد، می‌توانید به‌صورت حرفه‌ای از سرچ کنسول استفاده و سایت خود را برای کسب نتایج بهتر در موتورهای جستجو بهینه کنید.

این داده‌های ساختار یافته به گوگل کمک می‌کنند تا محتوای سایت شما را بهتر درک کند و درنتیجه، نتایج جستجوی غنی‌تری برای کاربران نمایش دهد. به دلیل اهمیت زیاد این ابزار، دوره آموزش سرچ کنسول در مکتب خونه با بالاترین کیفیت تهیه و تدوین شده است. یکی از نکات مهم در آموزش کار با Google search console مشخص کردن دامنه برای این ابزار است. دامنه اصلی سایت همان دامنه ای است که بر روی آدرس سایت قرار دارد. در صورتی که این مرحله را انجام ندهید و برای گوگل سرچ کنسول دامنه اصلی سایت را مشخص نکنید، ممکن است دو نوع لینک هایی را که حاوی WWW و بدون این علامت هستند، مجزا محسوب کنند.

در این قسمت از دوره رایگان آموزش سرچ کنسول به زبان ساده، بیشتر در مورد Inspect URL و کار کردن با آن توضیح دادیم. استاندارهای تبلیغاتی (Better Ads Standards) مجموعه ای از تجربیات تبلیغاتی است که برای کاربران آزار دهنده هستند. در صورت وجود چنین محتوایی در وب سایت شما، می توانید در این بخش سرچ کنسول گوگل گزارش های مربوط به این حوزه را مشاهده نمایید. با کلیک روی هر یک از این دسته ها به عنوان ابزار سرچ کنسول گوگل می توانید گزارشات مربوط به همان ابزار را مشاهده نمایید. در ادامه نیز میی توانید با استفاده از راهنمایی های قرار گرفته توسط خود گوگل سرچ کنسول به راحتی در زمینه بهبود مشکلات احتمالی یا رفع کامل آنها گام بردارید.

در نتیجه محتواهای آن ها را تکراری تشخیص دهد و با مشکل duplicate content در سئو مواجه شوید.پس باید هر دو آدرس حاوی WWW و بدون آن را برای پنل وبمستر تولز مشخص کنید. سپس دامنه فرعی را با استفاده از ریدایرکت 301 به دامنه اصلی متصل کنید. با این کار از این به بعد گوگل آدرس سایت شما را بدون www در نظر خواهد گرفت. پس اگر کاربران بدون تایپ www آدرس سایت شما را به تنهایی جستجو کنند، گوگل سایت را در مقابل آن ها قرار می دهد. در شروع آموزش گوگل سرچ کنسول، به معرفی جامع و کاربردی قسمت‌های مختلف این ابزار قدرتمند می‌پردازیم.

به جز قسمت‌هایی که تا اینجای دوره معرفی کردیم و آموزش دادیم، یکسری ابزار و آمارهای دیگر در سرچ کنسول وجود دارد که در این ویدیو در مورد تمام آن‌ها توضیح دادیم. برای استفاده از این بخش باید حساب گوگل آنالیتیکس داشته باشید و آن را به سرچ کنسول متصل کنید. به این ترتیب می‌توانید آمارهای سایتتان که ترکیبی از آمار سرچ کنسول و آنالیتیکس است را یکجا مشاهده کنید. البته سرچ کنسول بخش‌های مختلف دیگری به جز آمار ورودی‌های گوگل سایت شما دارد که کاربردهای زیادی دارند. با این حال شما به عنوان مدیر یا صاحب یک سایت، بیشتر با آمار مربوط به ورودی‌های گوگل در ابزار سرچ کنسول سروکار دارید. به کمک این بخش شما می توانید ترافیکی که از طرف google به وب سایت شما فرستاده می شود را کنترل کنید.

این قابلیت نیز یکی از امکاناتی است که گوگل برای کاربران خود ایجاد کرده تا به شکل بهتری پاسخگوی سوالات آن‌ها باشد. شما می‌توانید این اسکیما را برای صفحات مختلف وب سایتتان تعریف کنید و از طریق قسمت FAQ در سرچ کنسول آن را تحلیل و مدیریت نمایید. در بخش FAQ سرچ کنسولی گزارشی شامل روند خطاها و موارد معتبر نشان داده می‌شود. با استفاده از این گزارش شما می‌توانید اسکیما FAQ را به راحتی مدیریت و خطاهای آن را برطرف نمایید. با استفاده از Crawl stats می توانید فعالیت های ربات های google در وب سایت خودتان را طی 90 روز گذشته مورد بررسی قرار دهید. به کمک این ابزار سرچ کنسول گوگل شما می توانید اطلاعات مربوط به تمامی محتواهایی که بارگذاری شده اند از فایل های CSS گرفته یا محتوا و عکس را مورد بررسی قرار دهید.

هرگونه تغییر یا حذف موارد در این قسمت باعث از دسترس خارج شدن وب‌سایت می‌شود. روش تایید مالکیت سرچ کنسول توسط تنظیمات DNS نیازمند دانش تخصصی و مهارت است. اگر دانش کافی در این زمینه ندارید، توصیه می‌کنیم روش‌های دیگری را امتحان کنید. جالب است بدانید که شما می‌توانید از هر دو روش Property استفاده کنید. در واقع شما قادر هستید ابتدا با ثبت آدرس اصلی یک گزارش جامع از عملکرد سایت تهیه کنید. سپس با وارد کردن آدر‌س‌های بخش‌های دیگر از طریق URL Prefix به اطلاعات و آمار کامل‌تری دست پیدا کنید.

بخش بعدی که می‌خواهیم در آموزش سرچ کنسول به آن بپردازیم، قسمت Links است. با استفاده از این قسمت، می‌توانید اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت سئوی سایت خود به دست بیاورید و اقدامات لازم برای بهبود آن را انجام دهید. با استفاده از گزارش Page Experience در سرچ کنسول، شما می‌توانید نقاط قوت و ضعف سایت خود را در زمینه تجربه کاربری شناسایی کنید و اقدامات لازم برای بهبود آن را انجام دهید. این گزارش به شما کمک می‌کند تا بفهمید کاربران هنگام بازدید از سایت شما چه احساسی دارند و چه مشکلاتی را تجربه می‌کنند. با بهبود تجربه کاربری، می‌توانید کاربران را در سایت خود نگه داشته و نرخ پرش را کاهش دهید و در نهایت به افزایش رتبه سایت خود در نتایج جستجو کمک کنید. قسمت Overview در سرچ کنسول، یک داشبورد جامع است که به شما یک نمای کلی از وضعیت وب‌سایتتان ارائه می‌دهد.

صفحات منفرد یا orphaned page به برگه های دیگر لینک داده نمی شوند. به همین دلیل پیدا کردن آن ها برای کراول های گوگل کار راحتی نیست.برخی از سایت های که به تازگی راه اندازی شده اند، تعداد لینک از سایر سایت ها یا صفحات داخلی آن ها کم است. در واقع ربات ها قادرند صفحاتی را به سرعت پیدا کنند که لینک های ورودی و خروجی آن ها زیاد باشد. بخش Experience گوگل سرچ کنسول شامل چند ابزار است که آمارهایی از وضعیت بهینه بودن سایت شما می‌دهد. اگر سایت شما مشکلی در نمایش داشته باشد یا سرعت باز شدن آن کم باشد، خطاهایی در این بخش به شما نمایش داده می‌شود.

یواست سئو (Yoast SEO) یک افزونه وردپرس است که به عملکرد بهتر سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند. همچنین ابزارهایی را در اختیار شما قرار می دهد تا محتوای خود را به بهترین استانداردهای سئو و خوانایی برسانید. تفاوتی که بخش Enhancement با دیگر قسمت های سرچ کنسول گوگل دارد در این است که زیرمجموعه های آن برای همه سایت ها مثل هم نیست. هر چه عمر سایت بیشتر باشد و یا افزونه های بیشتری به آن اضافه گردد، زیرمجموعه های این قسمت بیشتر خواهد بود. در این قسمت شما می‌توانید وضعیت مربوط به صفحات مختلف وب‌سایت خود را ببینید.

با بیش از 8 سال تجربه و سابقه درخشان در حوزه هاستینگ و میزبانی وب مفتخریم تا با ارائه خدماتی همچون سرور اختصاصی، سرور مجازی، ثبت دامنه، هاست و … در کنار شما عزیزان باشیم. ما در پویان آی تی همواره در تلاشیم تا با فراهم کردن بهترین زیر ساخت‌ها و رعایت اصول حرفه ای مشتری مداری قدردان اعتمادتان بوده و در جهت پیشبرد کسب و کار شما گامی موثر برداریم. قسمت Change of address نیز برای مواردی است که قصد دارید آدرس دامنه سایت خود را تغییر دهید. در صورت انتقال سایت به دامنه جدید با تغییر آدرس در این قسمت، تغییر دامنه سایت را به عنوان مالک سایت به گوگل اطلاع می‌دهید. یخش experience گوگل سرج کنسول شامل سه زیر بخش Page experience، Core Web Vitals و Mobile Usability است.

در این بخش تعداد کلیک‌های انجام شده از طریق نسخه دسکتاپ و تلفن‌های همراه نمایش داده‌ می‌شود. با استفاده از این قسمت و تعداد بازدیدکنندگان هر نسخه می‌توانید اولویت خودتان برای بهبود سایت را مشخص کنید. این عدد نشان دهنده مجموع دفعات نمایش وب سایت شما در نتایج جست و جو می‌باشد. میزان این عدد برای قسمت‌های مختلف محتوا از جمله متن، تصویر، ویدئو و … متفاوت است. در نظر داشته باشید که در نسخه قبلی از عناوین متفاوتی برای بخش های مختلف سرچ کنسول استفاده می شد. در این قسمت شما می توانید نام های جاگزین را مطالعه و بررسی نمایید.

به طور مثال خطای اعلام شده در کجای سایت شما بوده و به چه علت است. برخلاف گوگل آنالتیکس که در کشور ما تحریم شده، دسترسی به سرچ کنسول هیچ محدودیتی ندارد و شما می توانید پس از ورود با زدن دکمه Start now اقدام به نصب آمارگیر گوگل برای سایت خود کنید. 5- در گام بعدی لازم است که از گوگل تأییدیه بگیرید و ثابت کنید که این وب‌سایت به شما تعلق دارد. در این گزارش شما می‌توانید بدانید که در کدام بخش از وب‌سایتتان با استفاده از روش‌های غلط و ناقص باعث سردرگم شدن بازدیدکنندگان شده‌اید. اگر وب‌سایت شما با مشکلاتی مثل هک شدن شامل حملات محتوایی و یا URL، آلوده به بدافزارهایی مثل حملات SQL، پیکربندی سرور، حملات کدی، تروجان باشد یا هک شده باشد، گزارشی از آن را دریافت می‌کنید.

در ادامه قسمت coverage به شما نشان می دهد که گوگل این آدرس را از چه طریقی و کی کروال (پیدا) و ایندکس کرده است. برای گذراندن دوره حداقل زمانی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید فعالیت های مربوطه را انجام دهید. 2- در ویرایشگر مورد نظر، صفحه اصلی سایت را باز کنید و لینک کپی شده را در بخش Head صفحه اصلی خود بگذارید. بخش index شامل سه زیر بخش coverage و site map‌ و Removals است که بخش Removals به‌تازگی به سرچ کنسول اضافه‌شده است. معنای لغوی crawling یعنی دنبال کردن راه و مسیر، ولی در اصطلاح سئو یعنی زمانی که ربات‌های گوگل لینک‌های شمارا دنبال می‌کنند.

می توانید با کلیک روی هر یک از این بخش ها وضعیت آنها را به صورت جداگانه مشاهده و مورد بررسی قرار دهید. پیش نیاز خاصی نیاز نداره، مهم اینه که سایت یا وبلاگ داشته باشید، باقی مسائل رو توی دوره یاد می گیرید. با قرار دادن یک متا تگ در کدهای اجرایی وبسایت، می توانیم تاییدیه را از گوگل دریافت کنیم. اگر شما صاحب یک سایت هستید، لازم است که به سرچ کنسول مسلط شوید. برای پیدا کردن صفحاتی که لینک داخلی کمتری دارند، به سربرگ Links رفته و روی گزینه More که در پایینInternal links  و Top linked pages است کلیک کنید.

بنابراین بررسی این امکانات به شما کمک می‌کند نقاط قوت خود را بیابید و درنتیجه با برطرف کردن ضعف‌ها و قوت بخشیدن به نکات مثبت، در بهینه‌سازی و کسب رتبه بالا در نتایج گوگل موفق شوید. تمرکز اصلی ابزار گوگل سرچ کنسول بر روی صفحات سایت می‌باشد و اطلاعات مفید و مختلفی را درباره‌ی صفحات سایت گزارش می‌دهد. بنابراین نحوه کار با گوگل سرچ کنسول برای وبمسترها و سئوکاران، در بحث آنالیز و تحلیل سایت بسیار مهم و مفید است. در قسمت Enhancement یا بهبودها  می‌توانید بر وضعیت اسکیمای سایت خودتان نظارت کنید. در واقع اسکیما به شما کمک می‌کند تا در نتایج جست و جو از سایر نتایج متمایز شده و Rich Result یا همان نتایج غنی را کسب کنید.

این اطلاعات شامل ارورهای AMP، ارورهای داده ساختار یافته و مشکلات ایندکس می شود. در نتیجه با بهره گیری از اطلاعاتی که توسط این ابزار کاربردی ارائه می شود، امکان تلاش برای بهبود شرایط سایت و بهینه سازی عملکرد آن برای تمامی وبمستران وجود خواهد داشت. بیایید آموزش سرچ کنسول را با بررسی Core Web Vitals یا معیارهای کلیدی وب ادامه دهیم. این‌ها مجموعه‌ای از شاخص‌ها هستند که گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری در وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. این معیارها به‌صورت مستقیم بر روی رتبه‌بندی سایت‌ها در نتایج جستجو تأثیر می‌گذارند.


https://daroromiekojast.ir/who-is-the-best-seo-in-urmia/