6 دلیل ارزش دارد توقف تاکید در مورد کاشی کاری

میتوان دید؛ ولی تمام مدارک و شواهد حکایت از کاربرد این تزئینات در نماسازی دارد و در کف بنا تنها از آجر استفاده شده و کاشی بیشتر در آستانه درگاهها، محرابها و سکوهای موجود در بنا به کار رفته است؛ بنابراین این شیوه تزئین را میبایست به گونههای تزئینات معماری ایران افزود و آن را تأییدی بر شکوفایی معماری یزد در قرن هشتم هجری دانست» از وضعیت تزئینات ایوان جنوبی پیداست که همزمان با ساخت بنا به وجود نیامده و بنا پیش از تزئین ایوان جنوبی مدتی بدون پیرایه بودهاست. از آنجا که تزئینات خانهٔ برونی همزمان با مرمت و تعمیر ایوان در دورهٔ سوم حیات بنا به وجود آمده، میتوان با قطع یقین گفت که تاریخ اوج تجمل و شکوه این بنا، در زمان ساخت تزئینات ایوان و احتمالاً در نیمهٔ سدهٔ هشتم بودهاست. هنگام مرمت تزئینات ایوان نیز، آثاری از دو طاقچهٔ اندود شده بدون هیچ شباهتی با تزئینات ایوان، در زیر لایهٔ اندود تزئینی به دست آمد که با خشت پر شده و سپس اندود منسوب به دوره ی ایلخانی بر روی آن کشیده شده بود. دانههای درشت در هنگام برش گچ مزاحمت ایجاد میکنند. هنگام درگذشت، پسر او عبدالبها تصمیم گرفت او را در این کاشی قدیمی حمام محل دفن نمایند.

۱. نقش برجستههای گلی با برجستگی و فرورفتگی کم و نقوش ساده، که بیشتر سطح ایوان با این دسته نقوش پوشانده شدهاست. ۲. نقش برجستههای گلی با نقوش پیچیدهتر و فرورفتگی و برجستگی بیشتر که در قالب هفت لوح مستطیل شکل در بالای اسپر ایوان جنوبی دیده میشوند. نقش برجستههای گلی در برابر باران و رطوبت مقاومتی ندارند و به راحتی شسته میشوند. نقوش برجستهٔ بدنهها در زیر گنبد بقعهٔ شیخ احمد، هم از نظر نقش مایهها و هم از لحاظ روش ساخت، به آثار موجود در خانه برونی شباهت بسیار دارد. ، همانند خاک میبد نیاز دارد. وی بعد از دوره بیماری در روز بیست و چهارم اسفند ۱۳۸۹ از دنیا رفت و پیکرش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. آجر قزاقی با استفاده از از خاک رس تهیه میشود و در کورههای آجرپزی سنتی به روش دستی پخته میشود. علاوه بر کتابهای نامبرده، کتیبههایی که از دوران ملک کیومرث باقی ماندهاند، اهمیت ویژهای دارند و در فهم تاریخ دودمان پادوسپانی و شرایط سیاسی منطقه کمک میکنند. تلفیق آجر و کاشی، استفاده از کاشی یک رنگ به خصوص آبی فیروزهای و تلفیق آن با آجر نخودی رنگ از اوایل دورهٔ اسلامی مورد توجه معماران بودهاست که به صورت اشکال هندسی در میان آجرهای قالب زده یا تراش دار به کار گرفته شدهاند و نمونههای گوناگون آن را در مسجد دامغان، جامع قزوین، مسجد سین، مسجد ملک زوزن در خراسان و منار مدرسهٔ طبس و …

بر اساس منابع بررسی شده و کاوشهای صورت گرفته، قدیمیترین بخش مسجد گنبد اصلی است که با الحاقات دورههای بعد محصور شدهاست. این محل در بهجی در شمال عکا قرار دارد.این آرامگاه در واقع یکی از اتاقهای مجاور قصر بهجی است که بهاءالله پس از آزادی از زندان عکا سالهای پایانی عمر خویش را در آن سپری کرد. این شیوهٔ ساخت را میتوان تا حدودی از کاربندی ایوانچهٔ شرقی، که بر اثر نفوذ رطوبت پوسته پوسته شده، تشخیص داد. آنان به شیوهٔ محافظهکارانهٔ سبک تاریخگرایی واکنش نشان دادند و نشریهای به نام وِر ساکروم را برای ترویج هنر خود تأسیس کردند. از این منظر، خانهٔ برونی را میتوان با دقت بیشتر تاریخگذاری نمود. این فرضیه که خانهٔ برونی در دورهای همزمان با تزئین و آرایش مجدد بنا و ایجاد ساختار فعلی اتاق چلیپا، کاربردی غیر مسکونی داشتهاست، نیز مطرح است. بین نقوش ایوان خانهٔ برونی و تقسیمبندیهای بقعهٔ شیخ احمد، شباهت بسیاری دیده میشود. نیز وجود داشتهاند که بر اثر نفوذ باران، پس از ریزش طاق ایوان از بین رفتهاند.

کاهگل که بر روی هم قرار گرفتهاند قابل تشخیص است. آرامگاه بهاءالله در اصطلاح بهاییان روضه مبارکه، محل دفن بهاءالله، بنیانگذار دیانت بهائی است. یک آجر همراه با شش کاشی مثلثی شکل، ستاره شش پری را ایجاد کردهاست که نه تنها در معماری یزد بلکه در سراسر ایران تا این تاریخ سابقه نداشتهاست … باچند لایه گل نرمه، شکل مقرنس را پیدا کردهاست. خورده و در پایه یا دیگر بخشهای مقرنس به کار رفتهاند. چنین دقتی و در تناسب با مقرنس سقف و اضلاع اتاق اجرا شده، چرا اینگونه قطع شدهاست؟ ستونهای مسجد نصیرالملک یکی از زیباترین ستونهای اماکن تاریخی شیراز است که با یک سری گلدان شروع میشود این شبستان دارای ستون ۶ تائی است که دو طاق چشمه پوشش سقف را نگه داشته پوششها از کاربندی ۲۲ است هفت طاق چشمهای در بین دو ستون قرار دارد در انتهای این ردیف و چشمهای کاشی کاری شده به محراب فوقالعاده زیبا میرسیم. خاگی: پوشش بیضوی شکل تاق یا گنبد. در دوره اسلامی یا تمامی بنا از خشت بوده یا بخشی از دیوارها از خشت و بقیه از آجر بودهاست. تقسیمبندیهای ایوان در خانهٔ برونی، مشابه تقسیمبندیهای ایوان خانهٔ حسینیان یزد، خانهٔ کدخدای بفروئیه، خانهای در عقدا و بقعهٔ شیخ احمد در محلهٔ فهادان یزد است.